Rok 2015 jsme zakončili Vánočním turnajem v restauraci U Gorana

23.12.2015 20:06

V hezkém prostředí restaurace U Gorana v Kulturním domě jsme pořádali klubový vánoční turnaj v bleskovém šachu k ukončení roku 2015. Původně bylo avizováno 14 šachistů, ale na poslední chvíli se dva z vážných důvodů omluvili. 

Letos jsme zkusili pro pobavení i malý experiment se souteží dvojic, které jsme vytvořili při hlavním vylosování. K usnadnění průběžného počítání bodů jednotlivců i dvojic, jsme tentokráte používali notebook. 

Od samého počátku turnaje se usadil na vedoucí příčce Nikolaj Petrov, který u nás v loňské sezóně hostoval. Se ziskem 7,5 bodů nakonec s přehledem zvítězil. Nepotřeboval ani diskutabilně reklamovaný půl bod navíc. Druhý byl Láďa Píša se 6 body, a se stejným počtem 6 bodů na 3. místě skončil Vlastik Bayer. Ve dvojicích byli nejlepší Laďa Píša s Nikolajem Petrovem se 13,5 body, na 2. místě se umístila další silná dvojice Tomáš Kolařík a Karel Cyroň s 10 body. 

K hlavní ceně věnované starostou obce, patřila i tato naše hezká originální šachová cena, kterou sám vlastnoručně doma upekl Tomáš Kolařík.

 

Výsledky turnaje najdete v sekci Turnaje a statistiky