V Novém Jičíně jsme po boji prohráli

15.03.2015 19:59

Nový Jičín B - ŠK Hošťálkovice 4,5:3,5 V boji o definitivní záchranu v KSA jsme po tvrdém boji prohráli. Novojičínští si mohou oddechnout a nás stále ještě čekají dva zápasy, ve kterých musíme bodovat. Vážnost situace donutila opět k nastoupení Davida, který potvrdil, že stále patří k naší opoře a svou partii bez problému vyhrál. Výborně zahráli i Lubo s Nikolajem, kteří rovněž bodovali naplno.

Škoda partie Tomáše. Měl převahu dvou pěšců.Dostal se však nečekaně do potíží, dokonce stratil kvalitu a jenom díky nepozornosti soupeře, partie skončila remízou. O všem se rozhodovalo na první šachovnici. Za stavu 3,5:3,5, kdy většina hráčů už seděla u svých nedělních obědů, Láďa stále ještě bojoval o vytoužený půlbodík. Odolával tentokráte soupeřově převaze dvou pěšců. Jednoho ještě získal, ovšem proti proměně druhého již nebylo obrany.

Co je nejsmutnější na tom našem boji o záchranu, že se nám nedaří pro důležité zápasy postavit ideální sestavu, přitom kapitáni jasně klíčové zápasy uvedli.

Zůstáváme stále na 10. místě pořád s náskokem čtyř bodů nad tím pomyslným propadlištěm. Zbývají však ještě dva zápasy a pokud ani v jednom nebudeme bodovat, můžeme tam spadnout.

Výsledky a tabulka jsou v sekci Soutěže, statistika v sekci Turnaje a statistiky