Legall de Kermeur turnaj (+výsledky)

06.09.2020 22:14

Kompletní výsledky najdete na stránkách turnaje, zde tedy základní info. V turnaji vyhrál v minulosti náš dlouholetý hráč první šachovnice, David Zinglar. Druhé místo obsadil Milan Vihnár, poslední madaili si po zásluze odnáší Honza Peška.

 

 

https://lichess.org/swiss/Wz9bljkr

 

Vyhlášení turnaje **********************************************************************************************

Po prázdninách je tady online turnaj. Vypsán je na pátek 4.9. 19:00. Zajímavých výročí spojených s datem čtvrtého září je více, ale volba na pojmenování byla jasná. V uvedený den roku 1702 se narodil Legall de Kermeur nebo také François Antoine de Kermur Sire de Legal. Šachový mistr považovaný kolem roku 1730 za nejsilnějšího hráče světa. Šachista působil jako profesionál v kavárně Café de la Régence a měl zde povinnost hrát s každým, kdo si to přál. Byl také jedním z prvních šachových učitelů F. A. D. Philidora. Ale především je s jeho jménem spojena slavná kombinace známá jako Legallův mat 1. e4 e5 2. Sc4 d6 3. Jf3 Jc6 4.Jc3 Sg4 5. Jxe5 ?! Sxd1 ?? 6. Sxf7+ Ke7 7. Jd5 mat
 

Turnaj je vypsaný na 9 kol, pokud nás bude míň, tak je automaticky ukončen po odehrání křížové tabulky. Hrací tempo 5+3.