Deset bodů

05.03.2023 17:05

V krajské soutěži zbývá odehrát ještě jedno kolo, ale my máme volný los a tak pro nás letošní sezóna už skončila. Při zpětném ohlédnutí je vidět hodně dobrých věcí.

Tou asi nejvýraznější je vztah ke klubu a k týmu od nás všech. Uvést bychom mohli Karlovu povzbuzující čokoládu na úvod každého utkání, Mirkovo fandění na zápasech, kdy nebyl v sestavě, nebo třeba Jendovo ochotné soudcování domácích zápasů. Pokračovat by se dalo řadou dalších věci, Davidovou výpomocí na place během utkání, Radovou připraveností kdykoliv nastoupit a nebo Honzovou organizační obětavostí.

Osobně mi udělal radost náš jednotný a jednoznačný postoj k situaci před devátým kolem.

Odhad na začátku sezóny byl, že do ní vstupujeme lehce posíleni, ale ročník byl nakonec docela náročný. Posílení se potvrdilo v případě Davida. Byla to jistota výsledku na čtvrté desce. Příjemným překvapením a hodně povzbuzujícím do budoucna, byly výkony Martina. David na první šachovnici hrál s chutí a dvě remízy s titulovanými hráči jsou toho důkazem. Cenné body z druhé desky vždy přinesl Vláďa. Karel osmkrát bodoval s pěti výhrami. Rovněž Lubo a Mirek odváděli pěkné výkony a do mužstva taky zapadl Jarda, který si na nás musí postupně zvykat.

Soutěž jsme zahájili remízou s Ludgeřovicemi a první vítězství pak zapsali ve třetím kole s Kopřivnicí C. Tím se, ale naše sbírání bodů bohužel zadrhlo. V tabulce získané čtyři body sice nás dlouho držely v jejím středu, ale postupně jsme začali více sledovat týmy za námi, než ty před námi. Jistotu záchrany nám dalo deváté kolo, kdy jsme porazili TJ Frenštát. Vždy jsme hráli v plné sestavě a v sezóně jsme si zapsali tři týmová vítězství a jednu remízu. Do historické statistiky si přinesli deset klubových bodů a můžeme se těšit, jak na přicházející turnajové období, tak i na příští sezónu.