Bronzové medaile

07.04.2024 18:20

Šachy nám dopřály radostnou sezónu. Samozřejmě nejvíce zaujme umístění na čele soutěže, ale těch pozitivních momentů bylo mnohem více a fajn je, že se na nich podílel prakticky každý z nás. Střídavě body do kasy přinášely všechny desky.

Velkým příslibem do budoucna je úspěšné zapojení obou Martinů, jejich prvá a druhá sezóna, ale v obou případech pěkná hra s bodovým přínosem. Podobně super je druhá dvojice, tentokrát Davidů. Hrají nejnáročnější čelní desky, ale přesto spousta bodů. David Zinglar přidal potřebné i navigování na place. U Vládi máme radost, že mu zdraví dovolilo hrát, pro klub to znamenalo, co zápas, to jistý bod. A takto podobně se dá psát o všech ostatních, Karel odbojoval každý svůj tah na třetí desce, Ljubo předvedl nezměrný zápal k šachu, Zdeněk je jistota kvality, úspěchy slavil bojový přístup Nikolaje nebo neúnavný styl Mirka. Jenda zabodoval, ale především jeho rozhodcovský příspěvek je nedocenitelný. Speciální dík Honzovi za obětavost a podporu klubu během celého roku, na všech zápasech. Všichni chtěli hrát a měli na to chuť.

Jak už je napsáno úvodem – dobrá sezóna. Přesnější je ovšem termín rekordní sezóna. Poprvé jsme krajské soutěži na bedně (!), uhráli jsme celkem 19 bodů a zapsali šest týmových vítězství. 

Chlapi díky a šachovému klubu zdar, Tomáš