Rapid tour Ostravský koník 2018 byl odstartován v Bílovci

07.01.2018 11:25

Série sedmi turnajů pod názvem Rapid tour Ostravský koník 2018 byl 6.ledna odstartován prvním turnajem o Novoroční cenu města Bílovec. Jako každým rokem, celá akce je perfektně připravená což dokazuje, kromě velké účasti, také kvalita hráčů. Turnaj vyhrál FM Kirill Burdalev s 8 body z 9, před německým velmistrem Igorem Glekem a IM Vojtěchem Zwardoněm, oba po 7,5 bodu.

Za rekordní účasti 142 šachistů se turnaje zúčastnilo i pět našich borců, Ljubo Petrov, Karel Cyroň, Rado Fiala, Tomáš Kolařík a Honza Peška. Velmi pěkného výsledku dosáhl Ljubo, který v celkovém hodnocení obsadil 26.místo se 6 body a v kategorii 1800 – 2000 ELO se umístil v ceně na 3.místě. Také Karel s Radovanem podali dobré výkony. Karel uhrál 5 bodů a Rado 4,5 což je solidních 50%. Tomáš se ze začátku hůře rozjížděl, ale v závěru stihl ještě 4 body vybojovat. 3,5 bodu uhrál Honza ale vzhledem k doslova darovaným třem remízám z důvodu svých časových tísní, nakonec taky spokojenost.

V podstatě nezáleží kdo kolik bodů uhraje. Zúčastnit se takových krásných turnajů a zahrát si bez nervů a starostí o výsledek družstva, přináší pravý požitek z krásy královské hry jako jsou šachy.