Opět těsná porážka a další ztráta bodů

13.12.2017 01:00

ŠK Hošťálkovice - Slavoj Poruba E  3,5 : 4,5  V tomto kole nás čekal jeden z obávaných soupeřů, Slavoj Poruba E. Zatímco my jsme nastoupili s dvěma náhradníky,  družstvo Slavoje přijelo v nejsilnější sestavě. Na všech šachovnicích byli šachisté  s vyššími ely,  ovšem samotný průběh zápasu tomu  až tak nenasvědčoval. Na 7. desce remizoval Roman , a na  8. desce, naše druhá remíza, byla taky příjemným překvapením. Obě partie končily po dlouhých houževnatých bojích. Na 3.šachovnici zvítězil Karel Cyroň. Mirek tentokráte proti Petru Dostálovi neměl šanci a okusil tak první letošní porážku. Podobně se vedlo i Radovi, i tady byl  Richard Kudla s elem 2058 nad naše síly. Kdo ještě mohl  s výsledkem něco udělat, byli naši dva borci na prvních dvou šachovnicích. Oba doposud odvádějí v soutěži výborné výkony a taky v tomto zápase to vypadalo velmi nadějně.

Naplno bodovat by znamenalo uhrát celkově remízu, ovšem soupeř tam měl velmi dobré šachisty. Ljubo černýma partii nakonec zremizoval a Laďa i když na 1.šachovnici opět vyhrál, celkový výsledek už nezachránil.

Teď je sváteční přestávka, kterou si vyplníme 3.ledna klubovým přeborem v bleskovém šachu. Další mistrovský zápas odehrajeme až 9.ledna 2018 s doposud neporaženou HTJ Odra Ostrava v herně  v Ostravě Přívoze na Palackého ulici.

Výsledky a tabulka jsou  v sekci soutěže