Ať jsme počítali jakkoli, vítězové byli tentokráte dva

04.01.2018 18:22

Ve středu 3.ledna jsme se sešli, abychom se rozloučili s rokem 2017 a přivítali nový rok 2018. Po úvodním novoročním přání, kterého se zúčastnil i starosta naší obce Mgr. Jiří Jureček, jsme zasedli ke stolům, abychom novou sezónu otevřeli opět, jak jinak než bojem na šachovnicích.

I když  je to už v pořadí 39. klubový turnaj, vždy každý další se něčím liší od těch předcházejících a o různé nové zápletky nikdy není nouze. Ještě se nestalo, že by první místo obsadili dva borci. Samozřejmě, že by Buchholz pořadí rozdělil, ale podle našich regulí se zkrátka o vítězství podělili Roman Grzegorz s Radovanem Fialou. Oba hráli celý turnaj výborně a uhráli celkem 8,5 bodu. Turnaj měl zajímavý průběh od samotného začátku. Ještě po 8. kole to vypadalo, že aspiranti na první místo jsou tři borci. Turnaj výborně rozehrál Ljubo, ale závěr patřil Romanovi s Radem. Ti si to o vítězství rozdali až v posledním 11.kole a jelikož to dotahali, po vypjatém boji do remízy, máme letos vítěze dva. Krásná cena pro vítěze tak zůstala u předsedy. Do konečného účtování pořád mohl ještě promluvit  Ljubo ale v posledních kolech dva body ztratil a tak se musel smířit  se 7 body a s 3.místem. Dva horcí favorité Karel s Nikolajem se podělili se 6,5 body o 4. místo.

I když jsme v průběhu turnaje narazili na problém současných šachových pravidel o nemožném tahu v bleskovém šachu, bouřlivou diskusi jsme nakonec ustáli a co bylo důležité, že jsme si to vše v pohodě a dobré náladě užili.

Vítězové turnaje s putovní cenou.