TJ Nový Jičín - ŠK Hošťálkovice 3 : 5 !

04.03.2013 14:22

V 10. kole Krajské soutěže A naše družstvo opět bez dvou členů základní sestavy, nečekaně v Novém Jičíně zvítězilo a připsalo si další tři body. Soupeř, ačkoli papírově silnější s ambicemi na postup, byl zřejmě zaskočen našimi dobrými výkony téměř na všech šachovnicích. Kromě osmé, kde se našemu hráči vyloženě nepovedlo zahájení, všude dominovala bojovnost a na prvních šachovnicích  i zkušenost.

Ve výborné formě pokračuje Laďa Píša na první šachovnici. Závěr partie hrál v pohodě a soupeři nedal nejmenší šanci výsledek zvrátit.

Na druhé šachovnici typický útočník Ljubo už po hodině donutil svého soupeře se vzdát. Taky na třetí šachovnici náš kapitán Rado Fiala odvedl jako vždy poctivou práci. Se silným Papánem dovedl remizovat a to už se začal v Novém Jičíně klubat překvapivý výsledek. Výborně zahrál i Tomáš Kolařík na páté šachovnici, přidal další bod a jelikož naši Čochtani jsou v poslední době taky v pohodě, překvapení bylo na světě. Ladik čtyři partie po sobě neprohrál a Mirek ze sedmi prohrál pouze jednou, je vidět, že ty pravidelné tréninky "U Čochtana" přinášejí ovoce. O osmé desce se nezmiňuji, tam si to náš hráč spletl s piškvorkama.