Mistrovství České republiky skončilo vítězstvím Davida Navary

10.05.2017 21:57

Za účasti 283 šachistů ze 6 zemí skončilo v uplynulém týdnu MČR, které bylo po pěti letech opět součástí Ostravského koníka.

David Navara, který je v současnosti na 21.místě světového šachového žebříčku, vybojoval zaslouženě další titul mistra České republiky a potvrdil tak roli jasného favorita. Turnaj byl rozdělený do čtyř výkonnostních skupin, ve kterých nastoupilo také šest hráčů našeho šachového klubu. Za zmínku určitě stojí uvést výkon Tomáše Kolaříka, který teprve až v závěrečném 9.kole přišel o velmi zajímavou finanční cenu. Jinak po celých těch devíti náročných dnech se pohyboval na předních šachovnicích. Se čtyřmi vítězstvími, čtyřmi remízami a pouze jednou porážkou, se umístil v C skupině s 5,5 body ze 70 startujích, na velmi pěkném 12. místě. Zato Mirek Šafarčík po počátečním váhání se teprve až v závěrečném finiši vyhoupl na taky hezké 22.místo. Jenda Dibák skončil s 2,5 body na 64.místě.

V B skupině do 2000 elo  (95 šachistů), se umístili Laďa Píša na 50.místě, Karel Cyroň byl 59. a Ljubo Petrov skončil na 62. místě.

Všem našim borcům patří poděkování za účast a členům za reprezentaci klubu na tak prestižním turnaji, který patří v naší republice k jednomu z největších.