Krajské soutěže skončily, bohužel i pro nás

03.04.2017 23:02

ŠK Hošťálkovice – TJ Frenštát  2,5:5,5 K poslednímu zápasu v Krajské soutěži jsme nastoupili proti Frenštátu, který nutně potřeboval vyhrát aby se v soutěži udržel, a to ještě za předpokladu, že Mořkov bodovat nebude. Frenštátští, kteří se celý ročník trápili, tak jako už v předposledním kole, postavili proti nám svou nejsilnější sestavu což se jim nakonec vyplatilo. Zápas s námi celkem lehce zvládli a jelikož Mořkov prohrál, v soutěži se udrželi. Na tom, že jsme sestoupili my, se hlavně projevila  skutečnost, že ze všech kol se nám pouze jednou podařilo nastoupit v základní sestavě. Co se týká zápasu s Frenštátem. Na čtyřech šachovnicích se dá říct, že to byly vyrovnané partie. Opět potvrdil svou kvalitu Laďa na první šachovnici, kde remizoval. Přesto, že měl dva pěšce navíc vyhrát se to ale nedalo. Na třetí a čtvrté šachovnici také ještě remizovali Karel a Rado. Ostatním se nepodařilo proti silnějším soupeřům bodovat.Jediné vítězství po dobrém, ale hlavně bojovném výkonu, získal Tomáš Kolařík. Se ziskem 4,5 bodu se tak stal našim letošním nejúspěšnějším hráčem. 

Ať už celkový výsledek se dá hodnotit za jeden z nejhorších za 17 let, musíme poděkovat všem hráčům, kteří soutěž odehráli a bojovali do posledního kola. Poděkování patří taky hlavně kapitánu Radovi Fialovi a jeho zástupci Tomáši Kolaříkovi, kteří vždy na každý zápas připravili kompletní družstvo i když někdy to měli hodně těžké.

Další ročník tedy skončil a my se musíme už pomalu připravovat na nový. V Městském přeboru to rovněž nebude žádná procházka růžovým sadem.

Tabulka a výsledky jsou v sekci Soutěže